Πρόγραμμα Προσβασιμότητας Featured

Ο Σύνδεσμος συγγενών και φίλων ατόμων με αυτισμό «Μαζί» σε συνεργασία με την Hermes Airport παρουσίασε σήμερα, το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσβασιμότητας , για τα άτομα με αυτισμό που θα χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα διεργασιών και συνεργασίας ενός έτους ανάμεσα στις αρχές των αεροδρομίων και του Συνδέσμου «Μαζί» Κατόπιν αυτών των διεργασιών, οι Hermes Airports, εξασφάλισαν άδεια από το συνεργαζόμενο Διεθνές Αεροδρόμιο του Βανκούβερ, για χρησιμοποίηση του ιδίου προγράμματος το οποίο χρησιμοποιεί, σε συνεργασία με το Canucks Autism Network.
Η σημερινή παρουσίαση έγινε ενώπιον όλων των τμημάτων υποδομής του αεροδρομίου, καθώς και ορισμένων αεροπορικών εταιρειών (Cobalt, Austrian, British Αirways). Οι συγκεκριμένες εταιρίες εκδήλωσαν την προθυμία και ετοιμότητα τους, να συνεργαστούν με τον σύνδεσμο μας, για καλύτερο συντονισμό και καλύτερη εξυπηρέτηση.
Το πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές Ιουνίου παρέχοντας οπτικό υλικό ενημέρωσης σε όσους αφορά, για τη διαδικασία χρήσης των χώρων των αεροδρομίων και ταξιδιού γενικότερα καθώς και ειδικό οπτικό υλικό για την κατάλληλη προετοιμασία των ατόμων με αυτισμό, αλλά και τις διευκολύνσεις που δικαιούνται τα άτομα αυτά. Θεωρούμε ότι το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα το οποίο έχει διαμορφωθεί βάσει του ανωτέρω προαναφερθέντος προγράμματος, θα συμβάλει στην ασφαλέστερη και ευκολότερη διαδικασία ταξιδιού για τα άτομα αυτά. Ως εκ τούτου θα θέλαμε ως Σύνδεσμος να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες στην HERMES AIRPORTS ως σύνολο αλλά και στα άτομα που έχουν στηρίξει το πρόγραμμα αυτό. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου «Μαζί» κ. Στέλιο Ασπρόφτα για την άοκνη προσπάθεια για την υλοποίηση του προγράμματος.

Δ.Σ. Συνδέσμου "Μαζί"

ICF 2 ICF 3 ICF 4 ICF 5 ICF 6